In actie tegen misstanden bedrijven

Samen met de andere gemeenten in Groningen, sluit de gemeente Midden-Groningen aan bij een campagne van Meld Misdaad Anoniem (M.). Het is een campagne om eigenaren van panden te waarschuwen voor misdaden.

Denk hierbij aan alles wat illegaal is, waarbij gebruik wordt gemaakt van legale bedrijven en diensten. Bijvoorbeeld hennepteelt en mensenhandel. De gemeente gaat in gesprek met makelaars en verhuurders van panden op bedrijventerreinen. We bieden hen informatie om signalen van misdaden te herkennen. Ook roepen we ze op om het te melden bij Meld Misdaad Anoniem. 

Alert op signalen 

Regelmatig worden huizen en bedrijfspanden misbruikt voor criminele activiteiten zoals drugs, de opslag van illegale spullen, illegale prostitutie of het witwassen van geld. Dit geeft een onveilig gevoel en doet afbreuk aan de leefbaarheid in de buurt. Met de campagne maken we medewerkers in de vastgoedbranche alert op het herkennen van signalen van misdaden. Denk bijvoorbeeld aan contante betalingen en vreemde geuren. 

Anoniem melden

Bij M. kan iedereen anoniem en veilig een melding doen. M. is onafhankelijk en altijd anoniem. M. ziet geen telefoonnummers, neemt geen gesprekken op en noteert geen gegevens. Als er slechts één getuige is, maakt M. geen melding. Anoniem is dus ook echt anoniem.  Het meldpunt stuurt jaarlijks 20.000 meldingen door naar de politie waardoor dagelijks zaken worden opgelost. 
Kijk op de site van M. voor meer informatie.