Bezoek Commissaris van de Koning René Paas

Vrijdag 12 mei bezocht commissaris van de Koning René Paas onze gemeente. Het thema van het bezoek was burgerparticipatie. Na eerst een gesprek met burgemeester Adriaan Hoogendoorn en het college woonde hij daarna, samen met hen, een aantal presentaties bij.

In jongerencentrum Amovement deed Desiree Biel haar pitch voor het Hart voor Midden-Groningen project 'Jongeren pitchen cultuurprojecten', vertelde buurtsportcoach Robert de Groot over wat het jongerenproject 'Sportsmeet' inhoudt en jongerenwerker Jakob Dekkema sprak ons ​​met passie bij over Jongerenwerk+.

Daarna reisde het gezelschap naar Harkstede waar voorzitter van dorpsbelangen Anke van Duuren, gebiedsregisseur Linda Veenstra en projectleider Wilfried de Jonge hen bijpraatte over burgerparticipatie, de wensen van het dorp en het project Meerstad. Vanuit de dorpsraad waren er diverse vragen die René Paas uitgebreid beantwoordde. Het bezoek aan Harkstede werd afgesloten in de bouwkeet van het Hart voor Midden-Groningen project 'Dorps- en wijkplannen'. Dieuwke Visser heeft daar uitgelegd waar dit project voor staat en hoe de inwoners worden betrokken bij het plannen maken voor hun dorp of wijk. En ook welke mooie rol de bouwkeet daar steeds in speelt.

Het bezoek werd afgesloten met een lunch met burgemeester, college en een groot aantal raadsleden. Burgemeester Hoogendoorn; "We hebben deze commissaris van de Koning prachtige ochtendpraktijkvoorbeelden laten zien van onze projecten op het gebied van jongeren- en burgerparticipatie. En er was ook voldoende ruimte voor openhartige gesprekken. Ik denk dat we dan ook zeker van een geslaagd bezoek kunnen spreken" .

 

 

Kopregel Bezoek Commissaris van de Koning René Paas