Buurtgezinnen in Midden-Groningen van start

Kan jij wel wat hulp gebruiken, of wil je een gezin bij jou in de buurt steunen?

Sinds kort kunnen gezinnen in de gemeente Midden-Groningen die het zwaar hebben een beroep doen op Buurtgezinnen. De gemeente werkt hiervoor samen met Buurtgezinnen.

Hoe werkt het? 

Buurtgezinnen brengt gezinnen die graag wat hulp willen (vraaggezinnen) in contact met een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en krijgen ouders wat meer ruimte en rust.

Om wat voor hulp gaat het?

Het soort hulp kan heel verschillend zijn. Het kan gaan om de kinderen naar zwemles of sport brengen, ze af en toe een weekend, middag of avond opvangen of een rustige huiswerkplek bieden. Maar ook: meegaan naar ouderavonden, helpen bij het vieren van de verjaardag of met beide gezinnen samen iets leuks doen. De coördinator van Buurtgezinnen kijkt samen wat voor jullie het beste past.

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer weten over Buurtgezinnen? Of wil je je aanmelden voor wat extra ondersteuning of juist om andere gezinnen te helpen? Ga dan naar de website van buurtgezinnen of mail met christien@buurtgezinnen.nl. Volg Buurtgezinnen in Midden-Groningen ook op Facebook zodat je op de hoogte blijft van alle activiteiten