Documentaire ‘Bodem in Beweging’ vanuit Overschild op NPO 2

Op 23 maart zendt NPO 2 om 22.18 uur de documentaire ‘Bodem in Beweging’ uit. ‘Bodem in Beweging’ laat de invloed van de aardbevingen op het dorp Overschild zien.

Regisseur Saskia Jeulink volgde de afgelopen jaren het dorp en haar inwoners. Hier heeft ze een aangrijpende documentaire van gemaakt. Verschillende inwoners vertellen wat de onzekere situatie van het slopen en herbouwen van de woningen met hen doet. De uitzending is op:
donderdag 23 maart, 22.18 uur, NPO 2 (na Nieuwsuur) 

Opening tentoonstelling en presentatie boek over Overschild

Deze tentoonstelling gaat over de invloed van de aardbevingen op Overschild. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn spreekt op 7 april bij de opening van de tentoonstelling ‘Ode aan Thuis’ in één van de leegstaande woningen. Het boek ‘Kroniek van Overschild – Een toekomst zonder verleden’ van Martin Hillenga wordt dan ook gepresenteerd. Verder laat een collage aan kunstwerken de persoonlijke verhalen zien van families die hun woning moeten verlaten, maar niet weten wanneer. Deze collage is gemaakt door kunstenaar Gus Drake. Tweede Kamerlid Sandra Beckerman spreekt ook tijdens de tentoonstelling.

De opening is op vrijdag 7 april, 16.00 - 18.00 uur, bij de Meerweg 6 in Overschild (naast dorpshuis de Pompel).

Toegang is gratis