Een veilige buurt? Download de BurgernetApp

Met de app van Burgernet werkt u mee aan een veilige buurt. Uw hulp kan bijdragen aan het terugvinden van een vermiste persoon, het oplossen van een misdrijf of aanhouden van inbrekers. Als deelnemer van Burgernet bent u de ogen en oren van de wijk en werkt u mee aan de veiligheid van uw buurt. Hoe meer mensen meedoen, hoe sneller iemand of iets is gevonden!

Tot nu toe deed Burgernet dat vooral via sms- en spraakberichten. Maar vanaf 1 september 2023 stopt Burgernet daarmee. Als u berichten van Burgernet wilt (blijven) ontvangen, kunt u meedoen via de BurgernetApp. Download de gratis BurgernetApp via de app store of Play store.

Waarom een app?

Een app is beter voor uw privacy, omdat u zich niet als deelnemer hoeft aan te melden. Daarnaast kunt u en kan burgernet met de app meer dan met sms/spraakberichten. Zo kunt u een foto sturen naar de meldkamer als u wat heeft gezien. Heeft de centralist meer ruimte voor de beschrijving van het signalement, daarmee voorkomen we onduidelijke afkortingen. En ontvangt u ook actieberichten van de omgeving waar u zich bevindt en AMBER Alerts met foto. 

Hoe werkt Burgernet?

Als Burgernetdeelnemer ontvangt u een actiebericht wanneer er iets gebeurt in uw omgeving. Daarin wordt aan u gevraagd om naar iemand of iets, bijvoorbeeld een auto, uit te kijken. Iets gezien? Dan belt u rechtstreeks met de meldkamer. Dat doet u via het gratis Burgernetnummer 0800-0011 of in de app via de ‘Bel met de politie’ knop.

Burgernet - Vermissing kind