Energieloket Midden-Groningen in een nieuw jasje

Op 5 oktober 2021 is met een symbolische druk op de knop door wethouder Peter Verschuren het Energieloket vernieuwd. Het energieloket helpt bewoners bij het beantwoorden van vragen rondom energiezuinig wonen.

Lagere energierekening en comfortabeler wonen

Hoe krijg ik mijn energierekening omlaag? Kan ik iets doen aan de tocht in huis? Hoe werkt een warmtepomp? En kan ik subsidie krijgen voor isolatie? Dit zijn vragen die bij veel bewoners spelen, wellicht ook bij u. Het Energieloket Midden-Groningen geeft informatie en advies bij alle vragen over energiezuinig wonen en bundelt alle informatie op een plek: www.regionaalenergieloket.nl/midden-groningen

Wethouder Peter Verschuren: “Met het energieloket willen we u helpen bij het maken van de beste keuze voor uw woning en situatie. Iedere woning kan stap voor stap energiezuinig, comfortabel en gezond worden. Als bewoner bespaart u bovendien fors op uw energierekening. Begin gewoon. Dat kan klein, met het vervangen van alle lampen voor ledlampen. Of groot, met een inductiekookplaat, zonnepanelen of muurisolatie. Nu de gasprijzen blijven stijgen, is het een goed moment om te beginnen met besparen.”

Zonnepanelen, isolatie, warmte-oplossingen en subsidies

Het Energieloket Midden-Groningen helpt u met alle vragen rondom duurzaam wonen. Hierop staat ook alle informatie over landelijke en lokale subsidies op één plek, net als de mogelijkheden voor leningen en lokale financieringsmogelijkheden. Met de gratis HuisScan ziet u in 2 minuten wat voor uw woning en situatie de mogelijkheden zijn om uw energierekening te verlagen. 

Liever bellen of mailen?

Uw vragen kunt u mailen of bellen. Als het nodig is wordt u doorverwezen naar specialisten voor een uitgebreid bouw- en installatietechnisch advies. Ook handig: u kunt met een druk op de knop eenvoudig en vrijblijvend offertes bij bouw- en installatiebedrijven via de website aanvragen. 

Voor iedereen die hun energierekening wil verlagen en comfortabeler wil wonen: ga direct naar www.regionaalenergieloket.nl/midden-groningen of bel 088 - 525 4110, lokaal tarief (Ma - Vr 9:00 - 17:30)