Fietstocht van ontmoeting: 5 jaar burgemeester

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn is op dinsdag 11 juli exact 5 jaar burgemeester van de gemeente Midden-Groningen. Hij maakte op 1 juli een fietstocht van bijna 70 kilometer door de gemeente om stil te staan bij de afgelopen vijf jaar, de mooie gemeente en de mensen die hij ontmoette.

Fietstocht van ontmoeting

De eerste burgemeester van de gemeente Midden-Groningen 

Adriaan Hoogendoorn is de eerste kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Midden-Groningen, de gemeente die dit jaar ook vijf jaar bestaat: “Ik heb de afgelopen 5 jaren met verschillende thema’s te maken gehad zoals aardbevingsproblematiek, corona en middenstand, vluchtelingen en jongeren. Ik ben gaan fietsen en ontmoette op diverse plekken mensen die ik de afgelopen 5 jaar in mijn hart gesloten heb. Een fietstocht van ontmoeting als eerbetoon aan onze prachtige gemeente, maar vooral aan de mensen in Midden-Groningen.”

Een boeiende fietstocht 

De burgemeester bracht een bezoek aan de Molukse kerk in Foxhol, fietste langs de Fraeylemaborg in Slochteren en stopte in Harkstede bij de dorps- en wijkplannenkeet. De fietstocht ging verder langs Overschild, Steendam en het centrum van Siddeburen. Via molen de Noordstar in Noordbroek, naar het voormalige gemeentehuis in Muntendam en het eindigde in Sappemeer, bij de historische scheepswerf Wolthuis. “Het was een boeiende tocht. Onderweg was het heel gezellig met al die mensen die meegefietst zijn. En de ontmoetingen waren ook echt heel mooi. De essentie voor mij als burgemeester is om positief met elkaar in contact te blijven! En hopelijk stimuleer ik andere mensen om, wanneer het kan, ook eens de fiets te pakken en onze mooie gemeente vanaf de tweewieler te bekijken.”, aldus burgemeester Adriaan Hoogendoorn.

Wilt u dezelfde fietstocht ook een keer maken?

Bekijk dan de route op Google Maps