Het Taalhuis

1 op de 9 inwoners van de provincie Groningen heeft veel moeite met lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. Het Taalhuis helpt mensen die hier hulp bij willen.

Het Taalhuis

In het Taalhuis werken taalvrijwilligers samen met volwassenen aan taal. Wij helpen mensen met bijvoorbeeld: een boodschappenlijst maken, de krant lezen, een brief schrijven, een mail versturen, een formulier invullen.

Heeft u ook een vraag over lezen, schrijven, computeren of rekenen? Bel dan naar de gemeente voor een afspraak met Lydia van het Taalhuis. Samen kunt u in het eerste gesprek bespreken wat u wilt. En als het bij uw wensen past, dan maken we een 2e afspraak. Deze afspraak is ook met een taalvrijwilliger die u kan helpen. Klikt het, dan kunt u samen aan de slag met taal. Dus: heeft u een vraag, bel dan naar de gemeente en vraag naar Lydia van het Taalhuis: 0598 – 37 37 37.

Samenwerking

Het Taalhuis Midden-Groningen is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Midden-Groningen, Biblionet Groningen, Noorderpoort, Stichting Lezen & Schrijven, Humanitas en Kwartier Zorg & Welzijn.

Wilt u meer weten over het Taalhuis? Kijk dan op de website van de bibliotheek.

Het Taalhuis - gemeente Midden-Groningen