Kom zondag 12 juni naar Dag van het Schildmeer

Zondag 12 juni organiseert team Sport en Bewegen van de gemeente Midden-Groningen samen met Surfcenter, Waterscouting Fivelgroep, De Tijd, Boei 12 en Zeilvereniging Schildmeer de Dag van het Schildmeer.

De watersportverenigingen en ondernemers op en rond het Schildmeer laten u dan kennis maken met allerlei watersporten. Het evenement is van 10.00 -16.00 uur. Deelname aan alle activiteiten en demonstraties is gratis.

Watersporten

Tijdens de Dag van het Schildmeer draait alles om de watersport. U kunt verschillende activiteiten uitproberen. Zo kunt u onder andere leren zeilen, surfen en suppen. Op de wal kunt u de nieuwste ontwikkelingen van Windfoilen volgen.

Zeilvereniging

De zeilvereniging biedt de mogelijkheid om te leren zeilen in de polyvalk of een optimist. U kunt in het clubgebouw terecht als u informatie over de vereniging en materialen wilt.

Waterscouting

Waterscouting Fivelgroep is ook aanwezig tijdens het Dag van het Schildmeer. De Waterscouting heeft sinds april een eigen haven. Hierdoor is een vervallen stuk van de haven omgetoverd tot een mooie haven die van alle gemakken is voorzien. De scouts bieden verder diverse activiteiten aan zoals kanoën en kajakken.

Surfcenter

Ook Surfcenter is aanwezig. Bij de surfshop kunt u verschillende watersporten proberen. Diverse professionals en gepassioneerde watersporters vertellen graag meer over de watersporten en helpen u graag op weg. Zo kunt u suppen op het Schildmeer.

Districtskampioenschappen

Tijdens het evenement komen ook zo’n 80 jeugdzeilers in actie tijdens de district kampioenschappen.

Rondvaartboot

Bij de jachthaven van Boei 12 kunt u meevaren in een rondvaartboot.

Springkussen

Bij De Tijd kunnen de kinderen op een springkussen spelen.

We zien u zondag graag bij de Dag van het Schildmeer!