Maand van de Taal: de Bibliotheek

In Midden-Groningen vieren we September Maand van de Taal. De bibliotheek, het Taalhuis én de gemeente maken zich samen sterk voor taal, elk op eigen wijze. In september lees je elke week wat wij te bieden hebben. Deze week gaat het over de Bibliotheek en de boeken van het Taalhuis.

Taal in boeken 

We gebruiken allemaal taal. Taal verbindt. Taal informeert. Taal is de basis van meedoen. Maar soms kunnen mensen boeken niet lezen omdat de woorden of zinnen te moeilijk zijn. Het Taalhuis heeft boeken in makkelijke taal. De medewerkers van de bibliotheek helpen graag!

Boeken voor iedereen: Leeslicht

Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen kan lezen. Daarom hebben we de boeken van Leeslicht. Dit zijn leesboeken voor volwassenen in gewone taal. Makkelijk te lezen. En met verhalen van bekende en nieuwe schrijvers. 
Er zijn ook boeken om te helpen bij het schrijven van een kaart en een brief. En boeken over hoe je formulieren kunt invullen. Vraag er naar bij de bibliotheek!

Gratis

Wist u dat u altijd welkom bent in de bibliotheek? U kunt hier gratis een boek of krant lezen en computers gebruiken. Ook de hulp van het Taalhuis is gratis.

Welkom bij het Taalhuis

Een medewerker van het Taalhuis van Midden-Groningen helpt u graag. 

  • Bibliotheek Hoogezand: maandagmiddag 13.30-15.30 uur
  • Mac Muntendam: dinsdagmorgen 11.00 – 12.00 uur
  • Bibliotheek Siddeburen: dinsdagmiddag 14.00-15.00 uur

Volgende week

Volgende week vertellen we meer over wat de gemeente doet met taal.

Agenda

  • Hele maand: Tentoonstelling ‘5 jaar Taalhuis’ in de bibliotheek in Hoogezand.

  • 18 september: Open dag Huis van Cultuur en Bestuur – taalactiviteiten van Taalhuis en bibliotheek voor iedereen, ook voor kinderen. Kom langs en doe mee!

Stichting Lezen en Schrijven

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Meer weten? Ga naar de website van lezen en schrijven

Taalhuis Midden-Groningen

Wil jij beter leren lezen, schrijven, rekenen of computeren? Of ken je iemand die hulp zou willen? Het Taalhuis werkt met taalvrijwilligers. Wij helpen volwassenen bijvoorbeeld met whatsappen en solliciteren.

Het is gratis voor alle inwoners van Midden-Groningen. Meer weten? Ga naar de website van het Taalhuis.