Maand van de Taal: start

In Midden-Groningen vieren we September Maand van de Taal. De bibliotheek, het Taalhuis én de gemeente maken zich samen sterk voor taal, elk op eigen wijze. In september lees je elke week wat wij doen. Deze week vertellen we waarom wij de Maand van de Taal vieren.

Taal als basis

We gebruiken allemaal taal. Taal verbindt. Taal informeert. Taal is de basis van meedoen. Daarom is aandacht voor taal zo belangrijk. Zodat we elkaar kunnen vinden en begrijpen.

Informatie is voor iedereen

Wij vinden het heel belangrijk dat jong en oud kan lezen en schrijven. We willen iedereen die kans geven. Daarom werken wij hier samen aan. Zodat iedereen kan meedoen.

Start September Maand van de Taal

Wethouder Erik Drenth heeft de Maand van de Taal geopend. Met een VR-bril maakte hij een dag mee in het leven van iemand die laaggeletterd is. De wethouder geeft aan: ”Goed kunnen lezen en schrijven is ontzettend belangrijk om goed mee te kunnen doen. Op verschillende manieren bieden wij hulp aan mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Bewustwording van het probleem is daarbij een eerste stap. Daarom maken we ons deze maand met bibliotheek en Taalhuis samen sterk voor taal.”

Volgende week

Volgende week vertellen we meer over het Taalhuis en de week van Lezen en Schrijven.

Agenda

  • Hele maand: Tentoonstelling ‘5 jaar Taalhuis’ in de bibliotheek in Hoogezand.

  • 6 tot en met 12 september: Week van Lezen en Schrijven - Kom naar het Taalhuis en je krijgt iets leuks!

  • 8 september: Wereldalfabetiseringsdag – deze dag geven we wereldwijd aandacht aan analfabetisme en laaggeletterdheid.

  • 15 september: Officiële opening Huis van Cultuur en Bestuur – Taalhuis en bibliotheek in gesprek met Koningin Maxima

  • 18 september: Open dag Huis van Cultuur en Bestuur – taalactiviteiten van Taalhuis en bibliotheek voor iedereen, ook voor kinderen. Kom langs en doe mee!

Stichting Lezen en Schrijven

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Meer weten? Ga naar de website van lezen en schrijven

Taalhuis Midden-Groningen

Wil jij beter leren lezen, schrijven, rekenen of computeren? Of ken je iemand die hulp zou willen? Het Taalhuis werkt met taalvrijwilligers. Wij helpen volwassenen bijvoorbeeld met whatsappen en solliciteren.

Het is gratis voor alle inwoners van Midden-Groningen. Meer weten? Ga naar de website van het Taalhuis.