Maand van de taal: wat kan jij doen

In Midden-Groningen vieren we September Maand van de Taal. De bibliotheek, het Taalhuis én de gemeente maken zich samen sterk voor taal, elk op eigen wijze. In september las je elke week wat wij te bieden hebben. Maar ook jij kan iets doen! Wat je kan doen lees je hieronder.

Samen sterk voor taal

Ken je iemand die moeite heeft met lezen, schrijven of rekenen? Probeer dan eens het gesprek daarover aan te gaan. Oordeel dan niet, maar vraag of u kan helpen. 

Vertel iemand

  • dat deze persoon niet de enige is
  • dat je altijd kan leren
  • dat er speciale cursussen voor volwassenen zijn, in kleine groepen of alleen

Deze zijn vaak gratis. Het Taalhuis kan je hierbij helpen.
Zoek je zelf hulp bij lezen, schrijven, rekenen of computeren? Wij helpen je graag!

Lees meer of volg een cursus in de bieb

In de bibliotheek kan je boeken, tijdschriften of kranten lezen en computers gebruiken. Er zijn ook handige cursussen, zoals computeren voor beginners. Meer weten? Kom naar de bieb en vraag het bij de balie! Of kijk op www.biblionetgroningen.nl of bel naar 088 – 50 61 829.

Gratis hulp bij taal, computeren of rekenen in het Taalhuis

Het Taalhuis helpt volwassenen die hulp willen bij het beter leren lezen, schrijven, computeren en rekenen. Het Taalhuis werkt met taalvrijwilligers die samen met jou aan de slag gaan. Deze hulp is gratis. Wil je weten hoe het Taalhuis werkt? Kijk dan op de pagina van het taalhuis

Meer weten? 

Wil je meer weten? Of kan je wel hulp gebruiken bij taal? Neem dan contact op met het Contactplein via 0598 – 37 37 37 en vraag naar het Taalhuis. Je wordt dan snel teruggebeld door een medewerker van het Taalhuis.