Meedenkers toegankelijkheid gezocht

In Midden-Groningen willen we dat iedereen mee kan doen en gelijke kansen heeft. Daarom is het belangrijk dat de gemeente ook goed toegankelijk is voor iedereen met een beperking. Daarbij gaat het niet alleen om toegankelijkheid van de gebouwen en de openbare ruimte, maar bijvoorbeeld ook om toegankelijkheid van het onderwijs, de arbeidsmarkt en informatie.

Heeft u een beperking? Wij hebben u nodig!

‘Niets over ons zonder ons’, dat is het motto van het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een handicap. Wij willen mensen met een beperking actief betrekken bij besluiten waar zij mee te maken krijgen. Daarom is de gemeente op zoek naar mensen met een beperking die meedenken en tips geven over de toegankelijkheid. U kunt dit op 2 manieren doen. U kunt tips doorgeven via mail of telefoon. U kunt ook deelnemen aan ons nieuwe panel voor toegankelijkheid. 

Denk mee: Toegankelijkheid gemeente

De gemeente Midden-Groningen vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Dat is niet voor iedereen makkelijk door een handicap. We willen het daarom makkelijker maken om bijvoorbeeld gebouwen te bezoeken of om naar school of werk te kunnen gaan. Maar je kunt ook denken aan meedoen met sport en cultuuractiviteiten.

We willen weten wat beter kan. Daarom vragen we uw hulp. Heeft u een idee en wilt u meepraten? Dan kunt u zich aanmelden via Stem van Midden-Groningen.

We maken een plan (de Lokale Inclusie Agenda) en gaan met de ideeën aan de slag.

Tips en ideeën welkom

Heeft u uit eigen ervaring voorstellen of ideeën om de gemeente toegankelijker te maken? Deel deze dan met ons!
Dit kan door te mailen naar toegankelijk@midden-groningen.nl of te bellen met  0598 – 37 37 37.

Deelnemen aan Panel voor Toegankelijkheid Midden-Groningen

We starten een Panel voor Toegankelijkheid met ervaringsdeskundigen. We zoeken mensen met een beperking die aan ons panel willen deelnemen. Dit betekent dat u iedere maand samen met anderen meedenkt over toegankelijkheid in onze gemeente. Bent u iemand met een beperking of kent u een ervaringsdeskundige die wil deelnemen? Laat ons dit weten  via  toegankelijk@midden-groningen.nl of door te bellen met  0598 – 37 37 37. Reageren kan tot 1 juni.

Veilig samen overleggen, ook in coronatijd

Wanneer het Panel voor Toegankelijkheid gevormd is, kijken we samen wat de beste manier is om te overleggen. Het kan zijn dat dit eerst vooral online is. Welke manier we ook kiezen, veiligheid en toegankelijkheid staan hierbij voorop.