Onderzoek vakantieparken

Op 15 juni 2023 besloot het college van burgemeester en wethouders om Ginder de planologische toekomstmogelijkheden van de vakantieparken in Midden-Groningen te laten onderzoeken. In het bijzonder bij het Zuidlaardermeer: het bureau ontwerpt voor het Zuidlaardermeergebied een integraal plan.

Wethouder Evert Offereins

“Het is een ingewikkeld vraagstuk waar we te maken hebben met veel verschillende meningen, belangen en regels. In dit onderzoek komen alle belangen aan bod. Het bureau gaat ook actief met inwoners, eigenaren, verenigingen en ondernemers in gesprek. Dit traject gaan we open en transparant met alle partijen aan. Ik vind het van groot belang om een compleet en duidelijk beeld te krijgen zodat we een afgewogen beslissing kunnen nemen.”

Een onderzoek

Wat is het beste voor iedereen? Dat willen we graag weten. Daarom besloot de gemeente Midden-Groningen om bureau Ginder dit te laten onderzoeken. 

De bedoeling is:

  • met alle betrokkenen te spreken;
  • de verschillende belangen te wegen;
  • duidelijkheid te geven over het ruimtelijk beleid;
  • en een prettige woon-, werk- en leefomgeving te bereiken.

Ook onderzoek naar wetten en regels 

In het onderzoek kijken we ook naar de wetten en regels die van toepassing zijn. De actieve handhaving tegen het permanent wonen op recreatieparken in Midden-Groningen wordt opgeschort tijdens het onderzoek en het daaropvolgende besluitvormingsproces.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het onderzoek

Zie ook: