Opening subsidie verduurzaming en verbetering Groningen goed verlopen

Inwoners kunnen sinds 6 juli een aanvraag doen voor de subsidie (vergoeding) Verduurzaming en Verbetering Groningen (VVG) van 10.000 euro. Hiervoor is genoeg geld beschikbaar. Dit geld komt vanuit het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). De subsidie ging in de afgelopen 10 weken op alfabetische volgorde voor iedere gemeente open. Op dit moment is de vergoeding in alle betrokken gemeenten aan te vragen.

Genoeg tijd

Inwoners die in recht hebben op de subsidie van 10.000 euro kunnen deze nog tot en met 31 december 2025 aanvragen. Zij hebben dan nog vier jaar de tijd om de het werk aan hun huis uit te (laten) voeren.

Verduurzamen en verbeteren

Met deze subsidie kunnen eigenaren uitgesteld onderhoud doen en hun woning verduurzamen en verbeteren. Uit de aanvragen blijkt dat inwoners de subsidie uitgeven aan het verduurzamen van hun huis door bijvoorbeeld zonnepanelen te kopen en het huis te isoleren, bijvoorbeeld met HR++ glas. Of ze kiezen voor het verbeteren van hun huis door het vernieuwen van de keuken of badkamer.

Genoeg subsidiebudget

Voor deze laatste subsidieronde is genoeg geld beschikbaar. Iedereen die in recht heeft, krijgt daarmee de mogelijkheid om deze subsidie aan te vragen. Na de aanvraag krijgt u binnen 13 weken te horen of uw aanvraag is goedgekeurd. De subsidie VVG is bedoeld voor eigenaar van een huis in het aardbevingsgebied, die op 6 november 2020 geen onderdeel waren van het versterkingsprogramma. Woningen in het postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt of woningen met de postcode 9679, 9681 en 9682 hebben recht op de subsidie. De subsidie is onderdeel van de afspraken die door Rijk en Regio zijn gemaakt op 6 november 2020.

EZK opdrachtgever, SNN voert uit

Deze subsidie wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van EZK.
Het SNN geeft en regelt deze subsidie namens het ministerie uit en zorgt ervoor dat de subsidieaanvraag in behandeling wordt genomen en het geld bij de mensen komt.

Meer informatie

Ga voor alle informatie over deze subsidie naar de website van SNN. Hier vind je ook antwoord op de meest gestelde vragen.