Opvallende ideeën voor het verlengen van bezoekersverblijf in de regio tijdens de Hackatour in Appingedam

Op 12 juni kwam een groep enthousiaste ondernemers en organisaties uit gemeente Eemsdelta, gemeente Midden-Groningen en Glimmen bij elkaar in de Basiliek in Appingedam. Hun missie: het bedenken van nieuwe oplossingen om bezoekers langer in de regio te laten blijven. De bijeenkomst, genaamd de Hackatour, bracht een stroom van creatieve ideeën op gang en leidde tot veelbelovende samenwerkingen.

Van de vele ideeën werden uiteindelijk drie ideeën geselecteerd om verder uit te werken. Deze ideeën hebben als doel de bezoekerservaring te verbeteren en de regio nog aantrekkelijker te maken voor toeristen en recreanten. De geselecteerde ideeën waren: 

  • Gro Smart: Een plan gericht op fotografie in Groningen
  • Arrangementen: Een idee dat zich richt op het onder de aandacht brengen  van meer opties voor bezoekers die van plan zijn om naar onze provincie te komen
  • Reisbureau De Ruimte: een bureau voor meerdaagse reisplannen  gebaseerd op de unieke kwaliteiten van Groningen

Meerdaagse reisplannen winnaar van Hackatour Eemsdelta & Midden-Groningen

De 3 teams presenteerden hun plannen aan de jury. Deze bestond uit Bastiaan Langhout (Marketing Groningen), Mireille Galema (Noorderpoort) en professor Jouke van Dijk (Rijksuniversiteit Groningen). De jury beoordeelde de presentaties op de criteria van de haalbaarheid, de aansluiting bij Groningen en de duidelijkheid van de doelgroep. Uiteindelijk werd Reisbureau De Ruimte gekroond tot winnaar van de Hackatour editie Eemsdelta & Midden-Groningen.


Prijzengeld spontaan verdubbeld door gemeenten

Reisbureau De Ruimte is een innovatief idee voor een nieuw op te richten samenwerkingsverband. Het idee draait om 'ruimtereizen' die worden aangeboden, zoals tijdreizen, lichtreizen, waterreizen en proefreizen. Deze worden uitgevoerd door mensen uit de recreatiesector. Het winnende team ontving een cheque van €5.000, overhandigd door wethouder Annemiek Hoesen-Spithorst. Tot grote verrassing van het winnende team besloten de gemeenten Eemsdelta en Midden-Groningen ter plekke het prijzengeld te verdubbelen, waardoor het totale startbedrag voor Reisbureau De Ruimte op €10.000 komt te liggen. Deze verdubbeling van het prijzengeld vormt een geweldige aanmoediging voor het winnende team om hun idee verder te ontwikkelen en tot leven te brengen.

 

Aanmelden voor komende Hackatour edities

Wil jij ook meedenken hoe we bezoekers langer in jouw regio houden? Meld je dan aan voor de volgende edities van de Hackatour. Tot dan!

De Hackatour wordt mogelijk gemaakt door provincie Groningen en Nationaal Programma Groningen.

Ondernemers uit de gemeente Eemsdelta, gemeente Midden-Groningen en Glimmen die bij elkaar kwamen in de Basiliek in Appingedam