Sidderende opening van Rutger Kopland VO Eemsdelta in Siddeburen

Op vrijdag 17 november was de officiële opening van het nieuwe schoolgebouw van Rutger Kopland VO Eemsdelta in Siddeburen. Dit in het bijzijn van medewerkers, leerlingen, ouders, relaties en onze wethouder Markus Ploeger.

Een sidderende opening 

De leerlingen onthulden een plakkaat met een gedicht van Rutger Kopland. Deze krijgt straks een mooi plekje in de school. 

Het was een sidderende opening, volledig in Halloween sferen. Veel mensen kwamen binnen in de meest griezelige outfits. En de school was omgetoverd tot een spookhuis, waar van alles te zien, te doen en te bewonderen was. Het werd afgesloten met een Halloween discofeest. 

Het nieuwe schoolgebouw

Het mooie nieuwe schoolgebouw van de vmbo/havo-school staat aan de Poststraat 1 in Siddeburen. Dit is dichtbij het oude gebouw. Het nieuwe schoolgebouw wordt sinds de zomervakantie gebruikt. De lokalen voor informatietechnologie, science-, de mediatheek en de keuken, passen helemaal bij de speerpunten van Rutger Kopland VO Eemsdelta. 

Leerlingen worden er:

  • Sterk in taal en communicatie.
  • Burger van de wereld.
  • Trots op zichzelf en de omgeving. 
  • En leren zelf (actie) te ondernemen. 

Het idee is dat ze leren, door mensen te ontmoeten en te ondernemen in de Siddebuurster regio. Dit gebouw maakt dat allemaal nog gemakkelijker.