Steunmaatregelen corona

De gemeente en andere organisaties steunen ondernemers op verschillende manieren tijdens de coronacrisis.

Gemeentelijke belastingen en ondernemers

Voor bedrijven en particulieren kan het nu lastiger zijn om de gemeentelijke belastingen te betalen. Woont u in Midden-Groningen of bent u ondernemer in de gemeente Midden-Groningen en heeft de coronacrisis effect op uw inkomen? Dan is een ruimhartige betalingsregeling voor de belastingaanslag 2020 mogelijk. Wilt u hiervoor in aanmerking komen: ga dan naar betalingsregeling gemeentelijke belastingen en vul het digitale formulier in. 

Tijdelijke verruiming openingstijden supermarkten op zondag

Op verzoek kan Midden-Groningen ontheffing verlenen voor verruiming van de openingstijden voor supermarkten op zondag. Supermarkten mogen na ontheffing op zondag om 9.00 uur hun deuren openen. Op deze manier kunnen supermarkten de klantaantallen beter aan en meer spreiden. De ontheffing is tijdelijk en geldt zolang de landelijke Coronamaatregelen van kracht zijn.

Voor vragen hiervoor mail naar linda.hoekstra@midden-groningen.nl.

Meer informatie over de winkeltijdenverordening is in deze link te vinden

KVK Coronaloket

Het KVK Coronaloket is telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur voor al uw ondernemers­vragen.

Noodloket ondernemers

De Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) heeft een Noodloket voor ondernemers. Meer informatie in deze link over het noodloket.

Economic Board Groningen

Ondernemers kunnen bij EBG terecht voor geld, advies en hulp bij vestiging in Noord- en Midden Groningen. Meer informatie over EBG in Coronatijd in deze link.