Stille Hof - Hoogezand

Algemeen

De Stille Hof is een gedenkpark in Hoogezand met een gemeentelijke begraafplaats, drie urnentuinen, drie urnenmuren, een columbarium en een herdenkzuil.

Begraven

Op de Stille Hof wordt aansluitend begraven of gereserveerd. Dat betekent dat de plek waar begraven wordt aansluit op het laatst uitgegeven graf. Dit geldt ook voor het reserveren van een graf. 

Er zijn 2 manieren om te begraven op deze begraafplaats. Er is ruimte voor een graf met kelder en ruimte voor een graf zonder kelder. 

Urn

Urnenkelder

U kunt een urn laten bijzetten in een urnenkelder. U kunt hier een monument of steen op plaatsen. Er kunnen maximaal 4 urnen worden bijgezet in de urnenkelder.

Urnenmuur

Er staan 3 gesloten urnenmuren op het Stille Hof. Hierin kunnen 2 urnen in een gesloten ruimte.

Verstrooien

Op de hele begraafplaats mag u as verstrooien, behalve op paden en graven en op grasvelden die in de toekomst nog graven worden. Wel mag u verstrooien rondom graven waarvan u het grafrecht heeft.

Herdenkzuil

Op het Stille Hof staat een herdenkzuil. Hierop kunt u een plaatje plaatsen, ter herinnering.

Colombarium

Het colombarium is een tuin met betonnen zuilen in 3 verschillende hoogtes. Hierop kan een urn worden geplaatst. De urn wordt ontworpen in overleg met kunstenares Marjo Többen. De urn wordt gegoten in brons, waar dan de as in wordt gedaan. Er zijn urnen voor 1 persoon, maar ook partnerurnen voor 2 personen. 

Contact over het columbarium: info@artalon.nl of 06 - 133 915 72.

Afbeelding colombarium Stille Hof

Contactgegevens

Adres: Knijpslaan 3a, 9601 KA Hoogezand
Telefoonnummer: 0598 - 72 97 49
E-mailadres:  uitvaart@midden-groningen.nl