Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen vanaf 17 augustus open

Inwoners van de gemeente Midden-Groningen kunnen vanaf 17 augustus weer een aanvraag indienen voor de subsidie (vergoeding) Verduurzaming en Verbetering Groningen (VVG) van 10.000,00 euro. Hiervoor is genoeg geld beschikbaar. U hebt tot en met 31 december 2025 de tijd om uw aanvraag te doen.

Subsidie open per gemeente

De subsidieregeling gaat op alfabetische volgorde van gemeenten open. De aanvraag gaat op postcode.

Vanaf 17 augustus 2022

Gemeente Midden-Groningen (postcodes 9601 t/m 9609)

Vanaf 24 augustus 2022:

Gemeente Midden-Groningen (postcodes 9611 t/m 9939)

Genoeg tijd

U kunt uw aanvraag indienen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). U heeft ruim drie jaar de tijd om uw aanvraag te doen én vier jaar de tijd om het werk uit te (laten) voeren.

Voldoende subsidiebudget

Voor deze laatste subsidieronde is genoeg geld beschikbaar. Iedereen die in aanmerking komt, krijgt de mogelijkheid om deze subsidie aan te vragen. Na de aanvraag krijgt u binnen 13 weken te horen of uw aanvraag is goedgekeurd. De subsidie VVG is bedoeld voor huiseigenaren in het aardbevingsgebied die op 6 november 2020 geen onderdeel waren van het versterkingsprogramma. Woningen in het postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt of woningen met de postcode 9679, 9681 en 9682 komen in aanmerking voor de subsidie. De subsidie is onderdeel van de afspraken die door Rijk en Regio zijn gemaakt op 6 november 2020. Met deze subsidie kunnen eigenaren uitgesteld onderhoud doen en hun woning verduurzamen en verbeteren.

Digitaal aanvragen

U kunt makkelijk en snel een aanvraag online indienen via de website van SNN. Wilt u dit liever via brief en per post doen, dan kunt u SNN bellen voor een aanvraagformulier via telefoonnummer 050 - 52 25 924. Zij noteren uw gegevens. U krijgt dan het schriftelijk aanvraagpakket toegestuurd.

Let op: Het aanvraagformulier moet per post retour aan het SNN worden opgestuurd en kan niet worden ingeleverd bij het gemeentehuis of het SNN-kantoor.

Meer informatie over deze subsidieregeling vindt u op de website van SNN