Tocht om de Noord in 2024: Wandelen langs Waterwonderen

Wandelfestival Tocht om de Noord 2024 vindt op 28 en 29 september plaats in gemeente Midden-Groningen. Hoogezand is de start- en finishplaats. Het thema is ‘Wandelen langs waterwonderen’.

Tocht om de Noord 2024

Ontdekkingstocht 'Tocht om de Noord' is de tocht die elk jaar door provincie Groningen gaat. Ieder jaar staat er één zintuig centraal. In 2024 is dat het zintuig ‘zien’. Er valt namelijk heel veel te zien en te ontdekken. Bijvoorbeeld over de rijke geschiedenis van de scheepvaart in Midden-Groningen.

Wat is er nog terug te vinden van die ‘Groningse glorie’? Nog steeds speelt water een belangrijke rol in dit gebied. Denk aan alle Groninger diepen en maren. Maar ook het prachtige natuurgebied ’t Roegwold en verschillende bijzondere lintdorpen langs het water. En niet te vergeten alle mooie wandelpaden langs bijvoorbeeld het Zuidlaardermeer, Dannemeer en Schildmeer.

Tijdens de tocht blikken we terug op het rijke verleden, maar kijken we ook naar de toekomst. Wat zijn de belangrijkste waterthema's voor Groningen in de volgende jaren? We staan stil bij de water-uitdagingen van de toekomst. En deelnemers krijgen een inkijkje in het belangrijke werk dat bijvoorbeeld waterschap Hunze en Aa's en Waterbedrijf Groningen uitvoeren in Midden-Groningen. 

Inschrijven

Schrijf je in voor Tocht om de Noord 2024 vanaf 1 maart om 18:00 uur via www.tochtomdenoord.nl