Trouwambtenaren

Algemeen

Het contact met de trouwambtenaar loopt via de gemeente. Hieronder ziet u alle trouwambtenaren van de gemeente Midden-Groningen.

Frouk Atzema - Holthuis

Aanstaand bruidspaar,

Jullie hebben elkaar gevonden en gaan de toekomst bezegelen met een officiële verbintenis. Van harte met deze mooie plannen! Voor mij is het altijd weer een feestje om de wens van 2 gelukkige mensen te vervullen. En dat in een gemeente met sfeervolle locaties om dit bijzondere moment te vieren.

Ik ben Frouk Atzema, getrouwd, moeder en oma. Sinds 2007 werk ik als ambtenaar van de burgerlijke stand. Om kennis te maken, verwelkom ik de aanstaande paren bij mij thuis. Verhalen over de ontmoeting, de groeiende liefde en toekomstplannen verrijken mijn kijk op de wereld.  Tijdens dit voorgesprek  genieten we samen van het feestelijke vooruitzicht. Op de trouwdag probeer ik jullie woorden en gevoelens zo zorgvuldig mogelijk in mijn speech te verwerken. Met daarbij een gepaste hoeveelheid humor. Over speciale wensen denk ik graag mee.

Frouk Atzema - Holthuis

BABS mevr. Atzema

Ina Bethlehem-Groeneveld

Mijn naam is Ina Bethlehem.
Ambtenaar van de burgerlijke stand zijn leek mij altijd erg leuk. In 1989 heb ik gesolliciteerd op een advertentie in de krant van de Gemeente Hoogezand-Sappemeer. Daarna ben ik benoemd en ambtenaar van de burgerlijke stand sinds 15 januari 1990. 

Ik doe altijd mijn best een positieve bijdrage te leveren aan 'de dag van je leven'.

Nog vragen? Bel gerust, telefoonnummer 0598-327306.

Mevrouw Bethlehem

Aaldert Bunskoek

Jullie gaan Trouwen

Gefeliciteerd!! Jullie hebben besloten te gaan trouwen. In de periode tot de grote dag er is, komt er een heleboel op jullie af: Een datum vaststellen (of hebben jullie die al?), een trouwjurk uitzoeken, een pak kopen, een trouwlocatie vinden, trouwkaarten (laten) ontwerpen en ga zo maar door, maar vergeet niet een leuke trouwambtenaar te strikken voor die dag, eentje die de perfecte balans tussen liefde, vriendschap, avontuur en humor weet te vinden. Er wordt namelijk altijd veel tijd en aandacht besteed aan het plannen van een huwelijk. De locatie, het feest, de uitnodigingen en de bruidstaart wordt vaak het eerst gedacht, terwijl de ceremonie dikwijls op de laatste plaats komt.
De belangrijkste dag in je leven begint echter met de ceremonie en die zet dan ook mede de toon voor de rest van de dag.

Met mij kun je in samenspraak zelf bepalen hoe de ceremonie eruit komt te zien. Als jullie wat speciaals willen (doen), denk onder meer aan andere spreker(s), symboliek, muziek etc., maar ook een speciale rol voor de vader of moeder van de bruid en/of de bruidegom.

Als je kiest voor een ceremonie, waarin iedere aanwezige een actieve rol speelt, neem dan vrijblijvend contact met mij op. We kunnen dan kijken hoe we jullie ideeën vorm kunnen geven. Als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand verzorg ik de aftrap, het begin van een verhaal dat jullie samen gaan beleven. Mijn naam is Aaldert Bunskoek ik ben een actieve ondernemer, duizendpoot, en vrijwilliger bij onder meer de KNGU.

Maar ik heb een oprechte interesse in mensen. Met mijn positieve energie en enthousiasme weet ik jullie en de luisteraars te boeien.

De heer Bunskoek

Ria Fenneman - Mensies

Mijn naam is Ria Fenneman, getrouwd en moeder van drie kinderen, een zoon en twee dochters. Sinds 2007 mag ik voor de gemeente Midden-Groningen het heerlijke beroep van Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS of trouwambtenaar) uitoefenen.

Van jongs af aan heb ik al “iets” gehad met het trouwen. De entourage, de voorbereidingen, en vooral de vrolijke mensen die het bruidspaar omringen. Sinds mijn aanstelling heb ik al veel stellen in de echt mogen verbinden. Jonge stellen, oudere stellen, damesdames stellen, herenheren stellen, grote en kleine gezelschappen, stellen van binnen en buiten de gemeentegrens van Slochteren en stellen uit het buitenland.

Het is mijn streven een huwelijk zo bijzonder en speciaal mogelijk te voltrekken en jullie wensen daarin mee te nemen. Een huwelijk voltrek ik met veel passie, emotie, humor en dat alles in een heerlijke ontspannen en losse sfeer, dit alles wel in overleg met het bruidspaar want het is hun dag waarin zij centraal staan.
De huwelijkstoespraak is dan ook niet standaard, maar voor jullie persoonlijk geschreven.

Het is ook mogelijk het huwelijk in een andere dan de Nederlandse taal te laten voltrekken. Een toespraak in het Gronings dialect zou ook tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Tot slot wil ik jullie heel veel plezier wensen met alle voorbereidingen van jullie huwelijksdag.

Te bereiken via riatrouwambtenaar@hotmail.com

Mevrouw Fennema

Fred Hulsing

Hallo, graag stel ik mij aan jullie voor. Mijn naam is Fred Hulsing. In het dagelijks leven ondersteun en begeleid ik mensen met een verstandelijke beperking.

Omdat ik het leuk vind om mensen een plezierige tijd te geven, speel ik in mijn vrije tijd bij een toneelvereniging en kruip ik van eind november tot 5 december, in de huid van Sinterklaas.

Toen in april 2009 de gemeente een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand vroeg, heb ik hierop gereageerd en ben ik uitgekozen.
Graag wil ik een bijdrage leveren aan een voor jullie onvergetelijke dag. Omdat jullie, als bruidspaar, centraal staan, vind ik het belangrijk om me in jullie wensen in te kunnen leven. Om dit te kunnen bereiken, vind ik het prettig om voor die tijd een afspraak te maken. Dan weten jullie wie ik ben, en leer ik jullie kennen. Zodat we samen, op jullie trouwdag, van de huwelijksvoltrekking een mooi en persoonlijk moment kunnen maken, waarin een stukje humor en een ongedwongen sfeer ook een belangrijke rol kunnen en mogen spelen. En omdat het jullie dag is, vind ik het belangrijk dat jullie in mijn verhaal, de hoofdrol spelen.

De heer Hulsing

Truus van Kleef

…..Omdat de romantiek in jullie levens is gekomen gaan we nu de liefde vieren…. Liefde verbindt…geeft energie…
Liefde laat je luisteren naar de ander, maar nog meer naar je hart.

Hallo!

Wat leuk! Jullie gaan trouwen!
En nu zijn jullie op zoek naar de trouwambtenaar die bij jullie persoonlijkheden en wensen past!

Ik ben Truus van Kleef, trouwambtenaar  en woon in de veelzijdige gemeente Midden-Groningen. 

JA!... twee letters,  een simpel woord.  We gebruiken het woord dagelijks. Maar bij een huwelijksvoltrekking is dit het woord waar alles om draait. Met dit  JA!... ’ stappen jullie samen de toekomst in.  En niemand weet wat jullie daar tegen gaan komen… Maar liefde verbindt…

Allereerst mijn hartelijke felicitaties.

Ook ik zeg JA om trouwambtenaar te zijn voor ieder bruidspaar en zeg ook JA tegen een voorgenomen Regenboog-huwelijk.

Het gaat om jullie JA!... jullie keuze voor elkaar. Maar nog meer om de romantiek die er al lang is en de liefde die we op jullie trouwdag zullen gaan vieren! All you need is love……

Tijdens onze kennismaking gaan we over jullie en over jullie wensen spreken voor jullie trouwdag of geregistreerd partnerschap.  De dag waarop jullie ‘shinen’…. ‘stralend middelpunt’ mogen zijn.

Het is aan mij om samen met jullie, hier inhoud aan te geven.

We maken het informeel en gezellig. Tot aan het officiële moment natuurlijk! Dan worden we ons bewust van het feit dat een huwelijk of geregistreerd partnerschap niet alleen feestelijk is, maar ook een officiële verbintenis is…jullie JA!

…Is er een klik?.....

Sinds maart 2002 ben ik trouwambtenaar bij de gemeente Menterwolde en vanaf 1 januari 2018 voor de nieuwe gemeente Midden Groningen.

En als trouwambtenaar vind ik het een hele eer om jullie huwelijk of geregistreerd partnerschap te mogen sluiten om zo zelf getuige te mogen zijn van jullie romantiek en de liefde die gevierd gaat worden.

Ik zou zeggen graag tot ziens om te luisteren naar jullie verhalen voor jullie trouwdag.

Truus van Kleef en ik woon in Zuidbroek.

t.van.kleef@hetnet.nl
Twitter 
Facebook

Mevrouw van Kleef

José Niemeijer

Het huwelijk

Rituelen geven waarde en betekenis aan het leven. Of ze nu klein of groot zijn, religieus, privé of maatschappelijk.
Rituelen hebben we allemaal. Iedere familie kent wel een vast ritueel rond belangrijke gebeurtenissen. Het doorgeven van cultuur van de ene generatie aan de andere generatie.

Als er één levens veranderende gebeurtenis is in een mensenleven, dan is dat wel het huwelijk.

Tot op de dag van vandaag is het huwelijk een speciale dag en spelen de traditionele gewoonten en gebruiken rondom het huwelijk een heel belangrijke rol. Denk aan het aanzoek, de trouwjurk, het bruidsboeket, de bruid “weggeven”, de trouwringen, rijst strooien, witte duiven oplaten, de bruidstaart en aan het eind van alle feestelijkheden: de bruid over de drempel dragen. Eventueel gevolgd door een romantische huwelijksreis. Doordat er steeds weer nieuwe manieren worden gezocht om de huwelijksdag zo speciaal mogelijk te maken, zullen er steeds weer nieuwe gewoonten en gebruiken ontstaan.

Maar voorafgaande aan het huwelijk is er eerst…..

De trouwdag

En dáár kunnen wij elkaar vinden.
Jullie als aanstaand bruidspaar,
die natuurlijk niets liever willen dan een onvergetelijke trouwdag. Een dag vol van geluk, emoties, plezier, waardevolle en dierbare momenten. Op je trouwdag vier je het feest van de liefde, het feest dat jullie je hele huwelijksleven lang vieren.

En ik als huwelijksambtenaar met ervaring. Die ervaring ga ik inzetten om er voor jullie die onvergetelijke trouwdag van te maken. De mooiste dag van je leven, zoals de trouwdag vaak wordt genoemd en hoort te zijn.
Ik houd van mensen, ben altijd geïnteresseerd in hoe zij in het leven staan en
welke keuzes ze in het leven maken. Als je niet van mensen houdt dan kun je dit werk niet doen. Dat is onmogelijk. En wat een groot voorrecht om deel uit te mogen maken van zo’n belangrijke gebeurtenis als een huwelijk.
Voor mij is het de grootste uitdaging om er voor het bruidspaar en naasten een plechtigheid van te maken waar jullie op dat moment veel genoegen aan beleven en er je hele verdere leven met evenveel genoegen aan terugdenkt. 

Wat kunnen jullie van mij verwachten

Het kiezen van een huwelijksambtenaar is een zorgvuldig karwei. Je wil een huwelijksambtenaar die bij je past. Die je omstandigheden begrijpt en die mee gaat en mee denkt in de wensen voor de huwelijksceremonie.
Met mij als huwelijksambtenaar worden deze wensen ingewilligd.
Met mij kunnen jullie een mooie, sfeervolle plechtigheid tegemoetzien.
Een aantal weken voor de trouwdatum maken we telefonisch een afspraak en kom ik op de afgesproken datum naar jullie toe om in jullie eigen vertrouwde omgeving al jullie verlangens en voorkeuren rond de huwelijksvoltrekking tot in detail te bespreken.
Je kunt met mij alle kanten op. Er is mij alles aan gelegen om het jullie naar de zin te maken opdat jullie op je trouwdag het zorgeloze, stralende middelpunt kunnen zijn.

Wat ik jullie kan bieden

Ik heb jullie veel te bieden.
In de eerste plaats een toespraak die ik met zorg en aandacht voor jullie heb geschreven. Die op jullie persoonlijke situatie is toegesneden, waarin jullie jezelf kunnen herkennen. Alles wat jullie toespraak eigen en authentiek maakt.
De perfecte balans tussen luchtig en informeel of liever wat formeler of zakelijker. Met humor en een leuke kwinkslag. Kort en bondig of uitgebreider. Maar nooit langdradig en altijd respectvol.
In de toespraak zal ik de met jullie besproken onderwerpen en jullie liefdesverhaal verwerken op de manier zoals jullie dat tijdens het voorbereidende gesprek hebben aangegeven. Jullie hebben invloed op alles wat er gezegd en niet gezegd of benoemd wordt.
Voor mij is het heel belangrijk, dat jullie op je gemak, met plezier en aandacht naar de toespraak kunnen luisteren en er later met vreugde aan terugdenken.

Als er speciale wensen zijn zoals een toespraak in het Gronings of een deel van de toespraak of verwelkoming in een vreemde taal, alles is bespreekbaar.
Zijn er familieleden of vrienden die ook iets willen bijdragen aan de trouwceremonie ook dat is mogelijk.
Is er een trouwboekje dan kunnen de kinderen hun naam in het trouwboekje zetten.
De ringen kunnen jullie aangeboden worden vanaf mijn ringkussentje, die ik graag voor dat doel ter beschikking stel. Tenzij jullie daar zelf een andere voorziening voor hebben, natuurlijk.
Willen jullie muziek bij binnenkomst en tijdens het ondertekenen van de trouwakten.
Een kaars opsteken en laten branden in naam van de aanwezigheid van degenen die niet meer onder ons zijn maar die jullie er zo graag bij gehad hadden.
Kortom, zolang het binnen de wettelijke kaders, de voorschriften van de trouwlocatie en datgene waar ik invloed op kan hebben blijft, is er veel mogelijk.

We gaan er gezamenlijk een prachtig moment van maken

Kortom een dag die je met veel plezier beleeft en waar je ieder volgend jaar op je trouwdatum met plezier en vreugde aan terugdenkt. Die dierbare herinneringen draag je de rest van je leven met je mee.

jose.niemeijer@home.nl
06-13040564
www.midden-groningen.nl

afbeelding José Niemeijer