Veteranen ontvangen herdenkingsmunt Midden-Groningen

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft vanmiddag een herdenkingsmunt overhandigd aan de oudste veteraan van Midden-Groningen, de heer Van der Tuuk (101 jaar) en aan de jongste veteraan, de heer De Weert (19 jaar).

Het Veteranenfestival Midden-Groningen kon ook dit jaar niet doorgaan vanwege corona. Daarom krijgen alle veteranen van Midden-Groningen dit jaar een herdenkingsmunt. Deze munt is speciaal voor de veteranen van Midden-Groningen gemaakt. De munt staat voor de verbondenheid van de veteranen van Midden-Groningen. Het is een initiatief van het Veteranencomité Midden-Groningen.

Meneer van der Tuuk en meneer de Weert

Afbeelding meneer van der Tuuk meneer de Weert

Veteranencomité

Afgelopen donderdagavond reikte de burgemeester de herdenkingsmunt uit aan het Veteranencomité van Midden-Groningen. Het comité bestaat uit: Maarten Rietveldt (voorzitter), Roger Snijders, Terry Oomen, Hinri Mast, Geanne Kruize en Wilfred Limberger.

Afbeelding veteranen commitee

Veteranen hart onder de riem

Burgemeester Hoogendoorn: “Ik ben de veteranen zeer dankbaar voor hun inzet voor vrede en veiligheid in de wereld. Die waardering breng ik tot uiting door de overhandiging van de herdenkingsmunten. Afgelopen week heb ik ook een brief gestuurd naar alle veteranen van onze gemeente om hen een hart onder de riem te steken. De gebeurtenissen in Afghanistan roepen bij sommige veteranen herinneringen en gevoelens op. Ik wil ze laten weten dat ik dat zie en begrijp en heb hen gewezen op de mogelijkheden om hulp te krijgen of om hun verhaal kwijt te kunnen.”

Herdenkingsmunt en witte anjer

Komende week gaat het Veteranencomité langs alle 255 veteranen van de gemeente.  Zij krijgen dan de herdenkingsmunt en een witte anjer. Dit  als dank voor hun inzet voor vrede en veiligheid vroeger en soms ook nog nu.

Veteranenfestival 2022

Volgend jaar is het Veteranenfestival Midden-Groningen op 17 september 2022.