Wethouder Drenth onthult projectenkaart Noorderpark

Zaterdag 23 september heeft wethouder Erik Drenth de nieuwe projectenkaart van de Wijkvernieuwing Noorderpark in Hoogezand onthuld. Dat deed hij tijdens de regenachtige maar gezellige Burendag in het park naast de school Het Galjoen in Hoogezand.

Informatie over project tijdens Burendag

De gemeente Midden-Groningen en woningcorporaties Groninger Huis en Lefier werken aan plannen om het Noorderpark een nog fijnere plek te maken om te wonen, werken en te ontspannen. Tijdens de Burendag was het projectteam Wijkvernieuwing Noorderpark met een koffiekar aanwezig in het park naast De Galjoen. Veel bewoners kwamen naar de keet van de gemeente en hoorden daar wat we gaan doen en welke projecten daar allemaal bij horen. Bezoekers konden ook het ontwerpplan voor het park en het groen in de wijk bekijken.

Projectenkaart

De projectenkaart komt op 3 plekken in de wijk te staan: in de Houtmanstraat, in het park naast de school Het Galjoen en bij wijkcentrum De Kern aan de Rembrandtlaan in Hoogezand. Zo kunnen bewoners in één oogopslag zien wat er allemaal in het Noorderpark gaat gebeuren de komende jaren.

Wijkvernieuwing Noorderpark

De wijk Noorderpark in Hoogezand-Noord wordt de komende jaren vernieuwd. De wijk is verouderd en toe aan een grote opknapbeurt. De gemeente Midden-Groningen, woningcorporaties Groninger Huis en Lefier werken samen om een wijk te maken waar het prettig is om te wonen, werken en ontspannen. Zo komen er nieuwe woningen, meer groen en komt de wijk aan het Winschoterdiep te liggen. De plannen worden ontwikkeld in samenspraak met bewoners en ondernemers. Tegelijk wordt met sociale partners zoals scholen, sociale teams en politie gewerkt aan het aanpakken van onder meer armoede, veiligheid, gezondheid en positief opgroeien.

Hart van Midden-Groningen-project

Dit is een Hart van Midden-Groningen project en wordt mede mogelijk gemaakt door Nationaal Programma Groningen.

Meer informatie over de wijkvernieuwing Noorderpark

Voor meer informatie over ga naar Wijkvernieuwing Noorderpark

 

Opgavenkaart Wijkvernieuwing Noorderpark