Wethouder Nieland vraagt aandacht voor armoede

Vanochtend heeft wethouder Patricia Nieland-Kampen aandacht gevraagd voor het bestrijden van armoede via de Sustainable Development Goals (SDG)-vlag. Ze deed dit voor het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. Het bestrijden van armoede is Global Goal nummer 1, waarbij het doel is het uitbannen van alle vormen van (extreme) armoede.

Midden-Groningen Global Goals-gemeente

Midden-Groningen heeft zich eind 2021 aangesloten bij de campagne Gemeenten4GlobalGoals van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeente). De gemeente verbindt zich daarmee met de 17 duurzaamheidsdoelen, de Sustainable Development Goals. Die doelen gaan over duurzaamheid in de breedste zin van het woord en gaan bijvoorbeeld over thema’s als armoede en onderwijs.

Armoedebestrijding is Global Goals nummer 1

Het bestrijden van armoede is Global Goal nummer 1, waarbij het doel is het uitbannen van alle vormen van (extreme) armoede. De raad heeft het bestrijden van armoede in Midden-Groningen als speerpunt in zijn raadsakkoord 2022-2026 vastgelegd. De raad maakt zich namelijk grote zorgen over de groeiende groep in Midden-Groningen die onder de armoedegrens leeft. Op dit moment wordt het raadswerkprogramma gemaakt. Daarin besteedt de raad speciaal aandacht aan de manier waarop de gemeente vanuit haar rol gaat bijdragen aan de bestrijding van armoede.

Global Goals actiedagen

Vandaag startten de Global Goals-actiedagen met de landelijke SDG vlaggenactie, waarbij overheden, organisaties en bedrijven de SDG-vlag hijsen. De actiedagen duren tot dinsdag 27 september. Voor meer informatie zie https://www.sdgnederland.nl/sdg-action-days-2022-turn-it-around/