Aanvullende lening huiseigenaren

Algemeen

De gemeente Midden-Groningen wil particuliere huiseigenaren helpen!

In de woonvisie van Midden-Groningen is vastgesteld dat de voorraad particuliere woningen een achterstand heeft. Er zijn 3 verschillende leningen mogelijk binnen de gemeente Midden-Groningen.

Starterslening

Een huis kopen dat onbereikbaar lijkt. De Starterslening is een gemeentelijke aanvulling op de allereerste hypotheek. Met de Starterslening leent u het verschil tussen de prijs van het huis en het bedrag dat u bij de bank kunt lenen.

Verzilverlening

Heeft uw huis overwaarde? Deze overwaarde kunt u gebruiken om uw huis comfortabeler en toekomstbestendiger te maken. Met de Verzilverlening betaalt u geen rente en aflossing, maar wordt de rente jaarlijks bijgeschreven. Dit belast uw besteedbaar inkomen niet.

Stimuleringslening

Met de Stimuleringslening kunt u het huis comfortabeler en toekomstbestendiger maken. De stimuleringslening is een lening met een lage rente. Met de lening kunt u:

  • Energiebesparende maatregelen treffen en daardoor uw maandelijkse woonlasten verlagen. Door te investeren in energiebesparende maatregelen (zoals zonnepanelen of dakisolatie) wordt de woning comfortabeler en draagt u bij aan een beter milieu
  • Maatregelen treffen om zo lang mogelijk in uw eigen huis te blijven wonen. Door uw woning levensloopbestendig te maken, kunt u langer zelfstandig in uw eigen huis blijven wonen
  • Duurzaamheidsmaatregelen treffen en asbesthoudende dakbedekking vervangen. Door te investeren in duurzame maatregelen, wordt de woning comfortabeler en draagt u bij aan een beter milieu. 

Uw woning blijft goed als u deze onderhoud. Door achterstallig onderhoud weg te werken, verbetert u uw woning en investeert u in een prettige leefomgeving.