Briefadres aanvragen

Algemeen

Hebt u geen woonadres? Bijvoorbeeld omdat u in een zorginstelling of gevangenis verblijft? Dan kunt u zich inschrijven op een briefadres. Dit kan geen postbus zijn.

Aanvragen

Afspraak maken

  • U maakt telefonisch een afspraak via 0598 - 37 37 37.
  • U komt samen met de briefadresverlener naar het gemeentehuis.
  • U vult een vragenlijst in.
  • Ook  alle meerderjarigen van het huishouden die meeverhuizen naar het briefadres komen naar het gemeentehuis.
  • Iedereen neemt een geldig legitimatiebewijs mee.

Goed om te weten

Heeft u geen woonadres? Bijvoorbeeld omdat u in een instelling woont dan kunt u zich inschrijven op een briefadres.  Dit kan het adres van een familielid, vriend of kennis zijn. U heeft de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning De bewoner van dit adres moet schriftelijk toestemming geven. Ook zorgt hij of zij er voor dat de post u persoonlijk bereikt. Het is daarom niet mogelijk om een briefadres te hebben op een postbus. 

Bij een aanvraag voor een briefadres onderzoekt de gemeente of u inderdaad geen woonadres hebt. U geeft ook aan  waarom u een briefadres aanvraagt. Kan iemand zelf geen briefadres aanvragen? Dan kan een familielid of curator dit doen.

Waar kunt u een briefadres kiezen?

In heel Nederland. Het briefadres hoeft niet in de gemeente te zijn waar u voor het laatst een woonadres had. U dient de aanvraag in bij de gemeente van het briefadres.

Kosten

Het aanvragen van een briefadres kost niets.