Leerlingenvervoer

Vervoer naar en van school is soms mogelijk voor speciale groepen leerlingen en/of als de school verder dan 6 kilometer van uw huis ligt.

Wat is leerlingenvervoer?

De gemeente kan hulp bieden bij het vervoer van leerlingen naar school. Dit is bedoeld voor speciale groepen leerlingen en/of wanneer de school verder dan 6 kilometer van huis is.

Voor wie is leerlingenvervoer mogelijk?

Leerlingenvervoer is er voor sommige leerlingen van het:

  • Basisonderwijs
  • Speciaal basisonderwijs
  • Voortgezet speciaal onderwijs
  • Voorgezet onderwijs
  • Speciaal onderwijs

Welke soorten hulp bij vervoer bieden wij?

Openbaar vervoer

Als het voor de leerling goed mogelijk is om met de bus of trein naar school te gaan, gaat het leerlingenvervoer per openbaar vervoer

Kilometervergoeding

Is openbaar vervoer niet mogelijk? U kunt de leerling ook met uw eigen auto naar school brengen. U ontvangt een vergoeding van maximaal € 0,37 per kilometer voor een enkele reis tussen uw huis en school. Wij vergoeden maximaal 2 ritten per dag.

Taxi of schoolbus

Als het niet mogelijk is dat de leerling met het openbaar vervoer naar school gaat. Of dat u de leerling naar school brengt met uw eigen auto.

Wanneer komt u in aanmerking?

Basisonderwijs

  1. Uw kind heeft een structurele beperking (handicap) en kan niet met het openbaar vervoer naar school. Met structureel bedoelen we een beperking voor langere tijd, maar geen gebroken been.
  2. U bent het niet eens met de richting van de dichtstbijzijnde school. Voorbeeld: er is een openbare school in de buurt. Maar u wilt dat uw kind naar een gereformeerde school gaat. De afstand tussen huis en school moet wel meer dan 6 kilometer zijn.
  3. De afstand tussen huis en dichtstbijzijnde school is meer dan 6 kilometer.

Voortgezet onderwijs

U kunt redenen 2 en 3 niet gebruiken bij voortgezet onderwijs. Dus op de middelbare school kunnen kinderen alleen met het leerlingenvervoer als ze een beperking hebben en niet met het openbaar vervoer kunnen.

Vraag uiterlijk 1 juni leerlingenvervoer aan

Zorg dat wij uiterlijk 1 juni 2022 uw aanvraag voor het nieuwe schooljaar binnen hebben. Hiervoor heeft u vaak informatie van school nodig. Heeft u problemen met aanvragen? Neem dan contact op met Ellen Schat via ellen.schat@midden-groningen.nl of 0598 – 37 37 37.

Hoe kunt u het aanvragen

Vraag op tijd leerlingenvervoer aan. Een aanvraag duurt soms 8 weken. En de termijn kan één keer verlengd worden. Uw kind kan pas mee met het leerlingenvervoer als er besloten is. 

Aanvragen kan door te mailen naar ellen.schat@midden-groningen.nl of bel 0598 - 37 37 37

Wijzigingen doorgeven

Verandert er iets in het vervoer, of gaat uw kind stage lopen. Geef dit aan ons door. 

Veel gestelde vragen

Snapt u een vraag niet?

Lees dan eerst de toelichting. Hierin staat veel informatie. 

Er verandert iets in het vervoer. Hoe geef ik dat door?

Gaat uw kind verhuizen? Of gaat uw kind naar een andere school? Dan moeten wij dat weten. U kunt het formulier gebruiken dat hieronder staat (het mutatieformulier). U kunt ook bellen of mailen met Ellen Schat via ellen.schat@midden-groningen.nl of 0598 – 37 37 37.

Mijn kind gaat stagelopen. Moet ik dat ook melden?

Ja, hier hebben we een apart formulier voor. U kunt ook Ellen Schat mailen of bellen via ellen.schat@midden-groningen.nl of 0598 – 37 37 37.

Meer informatie