Meldpunt kindertoeslagaffaire

Algemeen

De gemeente Midden-Groningen helpt ouders en kinderen die de problemen hebben rondom de toeslagaffaire voor kinderopvang. Gezinnen die hier nadeel van hebben gehad, kunnen zich melden bij de gemeente voor hulp.

Hoe werkt het?

De Belastingdienst betaalt ouders die financieel in de problemen zijn gekomen terug. Naast die terugbetaling wensen inwoners soms ook andere hulp. Denk aan hulp bij schulden, problemen met de gezondheid, het vinden van werk, dagbesteding of gezinshulp. De Rijksoverheid, Vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG) en de Belastingdienst hebben afspraken gemaakt met gemeenten. Ouders en kinderen die hier nadeel aan hebben gehad, krijgen hulp van hun gemeente.

Melden als persoon die er nadeel van heeft gehad

Ouders en kinderen die hier nadeel aan hebben gehad, kunnen zich bij ons melden met naam en contactgegevens. Dit kan via meldpunttoeslagen@midden-groningen.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Waarom is toeslag stopgezet?

Is uw kinderopvangtoeslag tussen 2005 en 2019 stopgezet en weet u niet waarom? Neem dan contact op met het serviceteam toeslagen van de (landelijke)Belastingdienst via: 0800 - 2358 358. Of kijk voor meer informatie op de website van de belastingdienst.