Meldpunt kindertoeslagaffaire

De gemeente Midden-Groningen gaat ouders helpen die getroffen zijn door de problemen rondom de kinderopvangtoeslag. Gedupeerde ouders kunnen zich met hun hulpvraag melden bij de gemeente voor steun en hulp.

Hoe werkt het?

De Belastingdienst compenseert ouders die financieel in de problemen zijn gekomen. Naast die compensatie kan er behoefte zijn aan andere ondersteuning, zoals bijvoorbeeld bij schulden, gezondheidsproblemen, het vinden van werk, dagbesteding, gezinshulp of huisvesting.  De Rijksoverheid, Vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG) en de Belastingdienst hebben afgesproken dat gemeenten gedupeerde ouders hierbij helpen.
 

Melden als gedupeerde

Wij roepen de getroffen ouders op zich bij ons te melden met naam en contactgegevens via meldpunttoeslagen@midden-groningen.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Waarom is toeslag stopgezet?

Is uw kinderopvangtoeslag tussen 2005 en 2019 stopgezet en weet u niet waarom? Neem dan contact op met het serviceteam toeslagen van de (landelijke)Belastingdienst via: 0800 - 2358 358. Of kijk voor meer informatie op de website van de belastingdienst.