NK Tegelwippen 2024

Algemeen

Midden-Groningen doet mee aan het NK Tegelwippen. Deze wedstrijd vindt plaats van eind maart tot en met 31 oktober. Welke gemeente vervangt de meeste tegels door groen? Als inwoner of bedrijf in onze gemeente kun je letterlijk je steentje bijdragen! Gemeenten in Nederland strijden om de Gouden Tegel en de Gouden Schep.

Waarom minder tegels?

Je hebt het vast wel gemerkt: We hebben steeds meer periodes met hevige regen of extreme droogte. Minder stenen en meer groen helpen om daar beter mee om te gaan. Dat zorgt namelijk voor: 

  • Meer verkoeling in de zomer.
  • Minder wateroverlast in natte periodes. 
  • Meer biodiversiteit.
NK Tegelwippen. Midden-Groningen doet mee.

Draag ook je steentje bij!

Wij nodigen onze inwoners en bedrijven uit om ook mee te doen. Dit kan door zoveel mogelijk tegels uit je tuin of van je terrein te wippen. Het aantal gewipte tegels kun je aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl. Op deze website vind je ook meer informatie. We kijken ook naar mogelijkheden om de openbare ruimte groener te maken.

De gratis tegeltaxi

Om inwoners te helpen bieden we als gemeente een tegeltaxi aan. De tegeltaxi haalt op aanvraag gratis 10m² aan tegels en klinkers op bij inwoners. Hierdoor wordt de drempel om tegels te vervangen door groen lager. 

Vanaf wanneer?

De eerste ritten zullen vanaf de helft van mei plaatsvinden. Meer informatie en een aanmeldformulier volgen in april. De tegeltaxi is alleen voor bewoners en niet voor bedrijven. 

Vragen?

Neem voor vragen contact op met nktegelwippen@midden-groningen.nl