Ophalen bewijs van verblijf

Binnenkort verloopt de visumvrije periode voor de groep gevluchte Oekraïners. Daarom werkt de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) nu met verblijfsstickers. 

Deze overgangsregeling liep tot en met 31 augustus. Maar de regeling wordt verlengd. De IND is namelijk niet zeker dat ze alle Oekraïense vluchtelingen die een sticker willen aanvragen voor 1 september 2022 kunnen helpen.  

De overgangsregeling wordt verlengd tot en met 31 oktober 2022.
Het bewijs van rechtmatig verblijf is nodig om te mogen werken en wonen tot in ieder geval 4 maart 2023. De sticker wordt door de IND in het paspoort geplakt. 

Valt u onder de Richtlijn Tijdelijke Bescherming en staat u ingeschreven bij de gemeente? Dan kunt u een afspraak maken om een bewijs van verblijf op te halen bij de IND. 

U kunt een afspraak maken op de website van de IND.  U kunt daar ook lezen wat u kunt verwachten bij de ophaallocatie van de IND:

Hebt u kinderen? Maak dan voor hen een afspraak en neem ze mee naar de ophaallocatie. U kunt voor maximaal 6 gezinsleden tegelijk een afspraak maken. U moet het bewijs zelf ophalen. Iemand anders kan dit niet voor u doen. 

Zet uw VPN uit voordat u naar de afsprakenpagina gaat.