Projecten NPG

Projecten 2018

De gemeente Midden-Groningen heeft in 2018 al 9,1 miljoen euro gekregen voor projecten in Overschild, de wandelroute en de kademuur in Hellum, steigers in de vaarroute in Kiel-Windeweer, de openbare ruimte rond de Houtstek in Slochteren, de buitenruimte bij MFC Siddeburen, het dorpshuis Froombosch, de ontwikkeling van de Foxholsterpolder en de ontwikkeling van het Warmtenet Gorecht-Noord.

Projecten 2019

In 2019 heeft de gemeente voorstellen ingediend voor urgente projecten voor een bedrag van maximaal 15 miljoen euro. Deze 15 miljoen euro was onderdeel van de tweemaal 47,5 miljoen aan totale investeringsruimte voor Midden-Groningen. Midden-Groningen heeft hier voor 5 miljoen euro de volgende projecten gehonoreerd: het dorpsproces Overschild, Beleving & Verhaal Overschild, de sportlokalen Gorecht & Woldwijck (Plus-op-sport) en de organisatie van het lokale programma. Ook de provincie Groningen heeft voor 15 miljoen aan voorstellen voor urgente projecten kunnen indienen. Een deel daarvan valt onder Midden-Groningen, namelijk het programma ‘Zorg nabij’ en ‘autonoom vervoer shuttle Sappemeer-Oost’.

Toukomst

Naast het beschikbare budget voor de gemeente Midden-Groningen heeft het NPG ook 100 miljoen euro beschikbaar gesteld voor Toukomst, een programma gericht op grote, creatieve en vernieuwende ideeën die de hele provincie en haar inwoners aangaan. De inzendtermijn is nu gesloten en er zijn bijna 900 ideeën ingediend door bewoners, ondernemers en organisaties waaronder de nodige uit Midden-Groningen.

Er denken 250 inwoners mee in een panel om de ideeën te bundelen tot grote projecten. Door de Coronamaatregelen duurt dat langer dan verwacht. Er zullen ideeën uit Midden-Groningen bij zijn die uiteindelijk niet gekozen worden binnen Toukomst. Het programmateam zal deze ideeën voor zo ver passend verbinden aan ‘Hart voor Midden-Groningen’ .

Lees hier meer over op de website van Toukomst.