Rioolverstopping

Wanneer u denkt dat uw riool verstopt zit, graaft u eerst zelf het ontstoppingsstuk op. Dit stuk is onderdeel van de rioolleiding en zit meestal op de grens van uw grond naar gemeentelijke grond. Kunt u het ontstoppingsstuk niet vinden? De gemeente weet van veel huizen waar het ontstoppingsstuk zit.

Verstopping op gemeentegrond

Als het ontstoppingsstuk vol water staat, dan zit de verstopping op gemeentelijk terrein. In dat geval neemt u telefonisch contact op met de gemeente. Laat het ontstoppingsstuk open liggen. De gemeente zorgt ervoor dat de melding wordt opgepakt en lost het gratis voor u op. 

Verstopping op eigen grond

Is het ontstoppingsstuk leeg, dan zit de verstopping op uw eigen terrein. U moet het dan zelf oplossen, de kosten zijn voor uw rekening.

Twijfelt u over de situatie of heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente. Wij zijn 24 uur per dag en in het weekend bereikbaar voor meldingen over rioolverstoppingen. U kunt ons bereiken op 0598 - 37 37 37

Let op! De gemeente vergoedt gemaakte kosten voor het opgraven, reinigen, ontstoppen, repareren van het riool of camera-inspecties door ontstoppingsbedrijven nooit, ook al blijkt de verstopping achteraf op gemeentelijk terrein te zitten. Neem altijd eerst contact op met de gemeente voor u een professional inhuurt. 

Aanpak

Voordat u een melding bij de gemeente maakt, heeft u eerst vastgesteld (of laten vaststellen) dat de oorzaak van het probleem buiten uw erf ligt.

Voor een melding over het riool belt u vervolgens met ons. 

U geeft door:

  • uw naam en adres
  • wat voor soort melding het is (verstopping, stank of verzakking)
  • hoe lang u er al last van heeft
  • of uw buren er ook last van hebben
  • eventuele foto’s en bouwtekeningen.