Zwerfafval

Algemeen

Zwerfafval is afval dat niet in de vuilnisbak komt. Dit komt terecht op straat, in de berm, op het strand of in het park. Zwerfafval is slecht voor natuur, mens en dier. Wij willen daarom graag samen met inwoners zwerfafval opruimen. Zo zorgen we samen dat onze omgeving weer schoon wordt en blijft.

Opruimacties

Wilt u helpen om de gemeente schoon te houden door zwerfafval aan te pakken? Neem dan contact op via samenaandebak@midden-groningen.nl. Wij organiseren graag samen met u een opruimactie in de buurt met vrijwilligers en dorps-en wijkorganisaties. Zo zorgen we voor materialen als grijpers en vuilniszakken. Samen overleggen we wat nodig is en de gemeente neemt het verzamelde afval mee terug.

Lesprogramma's

Wij vinden voorlichting over zwerfafval erg belangrijk. Daarom willen we kinderen graag op jonge leeftijd al bewust maken van het zwerfafvalprobleem. Via verschillende lesprogramma‚Äôs leren kinderen wat de gevolgen zijn van zwerfafval. Daarnaast leren ze ook hoe ze zelf een steentje bij kunnen dragen aan een schonere omgeving. Zo gaan verschillende scholen in Midden-Groningen de straat op om zwerfafval te ruimen. Ze bedenken niet alleen leuke en slimme oplossingen om beter met afval om te gaan. Maar ze bedenken ook manieren om zwerfafval tegen te gaan. 

Wilt u zelf meedoen? Dan komen wij graag met u in contact. U kunt mailen naar samenaandebak@midden-groningen.nl.

Trashwalking

Trashwalking is wandelen en tijdens uw wandeling zwerfafval opruimen. Een goede manier om de natuur en omgeving van Midden-Groningen schoon te houden en tegelijk te bewegen.

Er zijn verschillende routes die u kunt lopen. Bekijk hier de trashwalking routes.