Gehandicaptenparkeerkaart

Heeft u een beperking? Dan kunt u een gehandicaptenparkeerkaart bij de gemeente aanvragen. Met een gehandicaptenparkeerkaart parkeert u op de gehandicaptenparkeerplaatsen in alle EU-landen, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland. U houdt zich wel aan de lokale parkeerregels.

Voorwaarden

  • De parkeerkaart staat op naam van een persoon.
  • De parkeerkaart staat niet op kenteken en is voor elke auto te gebruiken.
  • De parkeerkaart is maximaal 5 jaar geldig

Aanvragen

Een gehandicaptenkaart vraagt u schriftelijk aan. Gebruik daarvoor het aanvraagformulier. Dit formulier ligt bij de receptie van het gemeentehuis. U kunt het formulier ook aanvragen of ophalen bij een sociaal team.

U ontvangt van ons een brief met meer informatie. Een onafhankelijke arts van De MOzaak gaat u keuren. Het medisch advies moet u zelf betalen.

Krijgt u een gehandicaptenparkeerkaart, dan kunt u deze ophalen op het gemeentehuis. Dit kan alleen op afspraak.

De gehandicaptenparkeerkaart verlengen

Heeft u een nieuwe kaart nodig. Vraag deze 3 maanden vóór het verlopen van uw oude kaart aan. Ook voor een verlenging is meestal medisch advies nodig. 

Vragen

Heeft u nog vragen? Bel of mail met uw sociale team.

Goed om te weten

Er zijn 3 soorten kaarten

Bestuurderskaart

  • U kunt minstens een half jaar niet verder dan 100 meter zelfstandig lopen. Ook niet met hulpmiddelen, zoals een stok of krukken. 
  • U kunt zelf auto rijden.

Passagierskaart 

  • U kunt minstens een half jaar niet verder dan 100 meter zelfstandig lopen. Ook niet met hulpmiddelen, zoals een stok of krukken. 
  • U kunt niet zelf auto rijden. U hebt continu de hulp van een bestuurder nodig.

U kunt ook een combinatie van een bestuurderskaart en een passagierskaart aanvragen. Bijvoorbeeld als u blijvend in een rolstoel zit.

Instellingenkaart 

Het bestuur van een instelling waar mensen met een beperking verblijven, kan voor het vervoer van de bewoners een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen.

Kosten

Kosten gehandicaptenparkeerkaart 2021

soort kosten bedrag
gehandicaptenparkeerkaart € 53,00
Medische keuring € 112,50
vervanging kaart € 16,00