Huisvuilpas

Voor de ondergrondse afvalcontainer heeft u een huisvuilpas nodig.

Verhuizen

We sturen de huisvuilpas samen met de verhuisbevestiging naar u toe. De huisvuilpas is de dag na ontvangst actief en klaar voor gebruik.

Op de datum van de verhuizing blokken we de oude huisvuilpas. De oude huisvuilpas levert u in bij de gemeente.

Huisvuilpas kapot of verdwenen

Huisvuilpas kwijt? U kunt tegen betaling een nieuwe huisvuilpas aanvragen. Het aanvragen gebeurt op afspraak. U maakt online een afspraak. Alleen een hoofdbewoner kan een huisvuilpas aanvragen.

Als u uw huisvuilpas kwijt bent, doet u hiervan (telefonisch) melding bij de gemeente. De huisvuilpas wordt dan geblokkeerd. 

Huisvuilpas bij overlijden

Als de hoofdbewoner overlijdt, wordt de huisvuilpas niet geblokkeerd. De achterblijvende bewoner kan deze gewoon blijven gebruiken.

Als de enige bewoner overlijdt, wordt de huisvuilpas geblokkeerd. Dit doen wij 1 maand na het overlijden. Bel ons gerust op 0598 - 37 37 37 als dit tot problemen leidt.

Bijzonderheden

Wilt u de ondergrondse container blijven gebruiken als u er niet meer of nog niet woont? Of bent u eigenaar van een recreatiewoning?

Het is mogelijk om gebruik te maken van een huisvuilpas. Het aanvragen gebeurt op afspraak. U maakt online een afspraak.

Kosten 2022

Huisvuilpas kapot/kwijt (afhankelijk van de oorzaak zijn er kosten aan een nieuwe huisvuilpas verbonden) € 10,-
Overzetten van huisvuilpas naar nieuw adres Gratis

Bekijk de tarieven voor het storten van afval op de pagina Afvalstoffenheffing.