Hulp bij uw idee of plan

Algemeen

We werken als gemeente graag mee als u een idee of plan heeft. U kunt hulp en misschien een subsidie krijgen voor plannen om uw buurt mooier, leuker of veiliger te maken. U leest hier hoe dat werkt.

Ik heb een idee, maar hoe pak ik dat aan?

Op de website van Actieve Dorpen staat een stappenplan om u te helpen. Het helpt u op pad als u een eerste idee heeft of als u al een plan hebt. U ziet voorbeelden en krijgt tips.

Hoe helpt de gemeente?

Wilt u weten of uw idee uitgevoerd kan worden? Uw gebiedsregisseur kan u helpen. Neem contact op via gebiedsregisseurs@midden-groningen.nl. U maakt een afspraak en samen bespreekt u het idee. U krijgt daarna binnen 3 weken een advies over wat wel of niet kan. Ook kunt u advies krijgen of er steun of een vergoeding mogelijk is.

Is er een vergoeding voor mijn idee?

Er zijn veel vergoedingen (subsidie). We hebben een aparte pagina met alle subsidies van Midden-Groningen. Maar er zijn ook vergoedingen van andere organisaties. Uw gebiedsregisseur kan u tips geven wat er is en hoe u subsidie aan kunt vragen.

Vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan over uw idee en vergoedingen. Neem contact op via gebiedsregisseurs@midden-groningen.nl.