Hulp en advies

Waar kunt u terecht voor hulp en advies als u te maken heeft met de gevolgen van de gaswinning? Op deze pagina vindt u een overzicht.

Adressen en websites

Dan kunt u bellen met uw huisarts ('s avonds en in het weekend de huisartsenpost) of contact opnemen met GGD Groningen.

Voor kinderen

Maakt u zich zorgen over uw kind? Voor alle vragen over kinderen en aardbevingsproblemen kunt u terecht bij GGD Groningen. Bel 050 - 367 49 91 of ga naar de website van GGD Groningen-kinderen.

’s Avonds of in het weekend

Heeft u buiten kantoortijden behoefte aan een gesprek? Bel met de Luisterlijn Groningen : 050 - 525 00 00.

Niet alleen uit persoonlijke verhalen, maar ook uit onderzoek blijkt hoe ingrijpend aardbevingen, of de dreiging hiervan, kunnen zijn . Ondanks de Groningse nuchterheid kunt u last hebben van stress, slapeloosheid of andere psychische klachten. Hulp hierbij vragen is nog niet zo vanzelfsprekend. Misschien schaamt u zich ervoor of weet u niet wat u eraan kunt hebben. Toch is het belangrijk om af en toe het hart te luchten. Alleen al om te voorkomen dat de stress en psychische belasting teveel wordt. Voor een luisterend oor kunt u terecht bij Eef Goessen van het sociaal team.

Eef is op maandag tot en met vrijdag telefonisch te bereiken op nummer  06 - 30 48 73 56. Dit kan voor het maken van een afspraak of telefonisch contact.
E-mail: eef.goesten@midden-groningen.nl
U kunt op andere dagen ook contact opnemen met het sociaal team: sociaalteamnoord@midden-groningen.nl. Op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur kunt u ook bellen met 0598 - 72 98 20.

Heeft u vragen over het onderzoek of de versterking van uw woning? Of over de versterking in uw dorp of wijk? 

 Dan kunt u terecht bij Versterkingspunt Midden-Groningen, aan de Hoofdweg 156 in Schildwolde.  Bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur. In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus alleen open op afspraak.

Voor het maken van een afspraak bel 088 - 04 14 477. Meer informatie vindt u op website van het Versterkingspunt Midden-Groningen.

 

Loopt u vast in het proces van schadeafhandeling of bouwkundig versterken. De Nationale Ombudsman is er voor u.

Stut en Steun biedt grip en hulp aan alle mensen bij de afhandeling van aardbevingsschade. Bel 050 - 211 20 44 of ga naar de website van Stut en Steun.

Er zijn voor bewoners in het Groninger gasveldgebied verschillende compensatieregelingen voor de gevolgen van de gaswinning. Maar soms is dit niet genoeg. Soms is er sprake van een bijzondere situatie waarin de problemen zich hebben opgestapeld. En naast schade aan de woning ook sprake is van medische, psychische en/of sociale problemen en soms ook financiële problemen.

Speciaal daarvoor is de Commissie Bijzondere Situaties. De commissie beoordeelt de aanvragen en besluit welke extra hulp mogelijk is. Dit kan variëren van het inschakelen van praktische hulp tot het toekennen van een financiële vergoeding. Op de website Commissie Bijzondere Situaties kunt u zien of u in aanmerking komt voor deze regeling.