Hulp en advies

Waar kunt u terecht voor hulp en advies als u te maken heeft met de gevolgen van de gaswinning? Adressen en websites.

Huisarts

Heeft u acute psychische nood dan kunt u bellen met uw huisarts ('s avonds en in het weekend de huisartsenpost).

Eef Goesten (sociaal team)

Niet alleen uit persoonlijke verhalen, maar ook uit onderzoek blijkt hoe ingrijpend aardbevingen, of de dreiging hiervan, kunnen zijn in uw dagelijks leven. Ondanks de Groningse nuchterheid kunt u last hebben van stress, slapeloosheid of andere psychische klachten door aardbevingen of de dreiging daarvan. Hulp hierbij vragen is nog niet zo vanzelfsprekend. Misschien schaamt u zich ervoor of weet u niet wat u eraan kunt hebben. Toch is het belangrijk om af en toe het hart te luchten. Alleen al om te voorkomen dat de stress en psychische belasting teveel wordt. Voor een luisterend oor kunt u terecht bij Eef Goesten van het sociaal team.

Telefoon: (06) 30487356,
Werkt op maandag en dinsdag tussen 8.00 en 17.00 uur voor de gemeente
Op woensdag en donderdag telefonisch bereikbaar 
E-mail: eef.goesten@midden-groningen.nl
U kunt op andere dagen ook contact opnemen met het sociaal team: sociaalteamslochteren@midden-groningen.nl. Op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur kunt u ook bellen met (0598) 729820.

Stut en Steun

Bewonerssteunpunt waar u terecht kunt voor een luisterend oor en ondersteuning bij bijvoorbeeld problemen met afhandeling van aardbevingsschade en het inspecteren en versterken van uw woning. Bel (050) 2112044 of ga naar de website van Stut en Steun.

Versterkingspunt Midden-Groningen

Heeft u als inwoner of ondernemer vragen over inspecties en versterking? Dan kunt u terecht bij Versterkingspunt Midden-Groningen, aan de Hoofdweg 156 in Schildwolde. Het Versterkingspunt is open op woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur of op afspraak. Voor het maken van een afspraak bel (088) 0414477. Meer informatie vindt u op website van het Versterkingspunt Midden-Groningen.

GGD Groningen

Heeft u of iemand in uw omgeving gezondheidsklachten door aardbevingsstress? Neem contact op met GGD Groningen.

’s Avonds of in het weekend

Heeft u buiten kantoortijden behoefte aan een gesprek? Bel met de landelijke Luisterlijn: (050) 5250000.

Voor kinderen

Maakt u zich zorgen over uw kind? Voor alle vragen over kinderen en aardbevingsproblemen kunt u terecht bij GGD Groningen. Bel (050) 3674991 of ga naar de website van GGD Groningen. Zoek op aardbevingen en kinderen.

Wat te doen bij een aardbeving

Bij de Veiligheidsregio Groningen leest u wat u kunt doen bij een aardbeving.