Lancering ’t Roege Pad: de IJsvogelroute

Na de succesvolle lancering van de Waterhoenroute, is het nu de beurt aan de IJsvogelroute. De wandeling van 19 kilometer is onderdeel van ‘t Roege Pad: 4 lange wandelroutes door ‘t Roegwold en de omliggende dorpen.

De ijsvogel

De ijsvogel leeft in takken die laag over het water hangen. Bijvoorbeeld bij het Zwaneveldsgat, waar de route langs komt. Maar ook als je deze blauwe ‘flits’ nergens tegenkomt, hoor en zie je onderweg tal van vogels. En anders wel de fotogenieke Hereford runderen die het gebied onderhouden. Vanaf Woudbloem wandel je door het schilderachtige Ae’s Woudbloem. Hier stroomt de Slochter Ae, een oud riviertje dat samen met de Scharmer Ae in het oude stroomdal van de Fivel ligt.

Extra’s tijdens het openingsweekend 

Het openingsweekend van de IJsvogelroute is op 29 en 30 juni. Je krijgt tijdens deze dagen korting op je stempelkaart en onderweg zijn er leuke extra’s:

  • Wandel op zaterdagochtend een stukje mee met boswachter Beppie van der Sluis door een deel van de Westerpolder. 
  • Haal gratis soep bij Marine Service Woudbloem als je je stempelkaart laat zien.
  • Maak je route wat spannender en steek over naar de andere oever van de Slochter Ae met een ponton.
  • Op zondagmiddag geeft natuurfotograaf Wilco van der Laan een spoedcursus vogelgeluiden herkennen. 
  • Camping Hof van Kolham/Ecomotion is beide middagen open voor snacks. En bij het inleveren van je volle stempelkaart krijg je hier als één van de eersten de unieke ijsvogelspeld.

Aanmelden voor het openingsweekend

Meer lezen en aanmelden voor het openingsweekend kan via de website van Ontdek Midden-Groningen. Hier vind je ook de online kaart, met veel informatie over alle natuurgebieden en vogels die onderweg tegen kunt komen. Op de website vind je ook praktische informatie over parkeren, pauzeren en overnachten.

Hart voor Midden-Groningen 

De wandelroutes door 't Roege Pad zijn onderdeel van project Midden-Groningen op de kaart. Midden-Groningen op de kaart is een van de 21 projecten van het lokale programma Hart voor Midden-Groningen (Nationaal Programma Groningen). Met de projecten van Hart voor Midden-Groningen willen we de leefbaarheid voor alle inwoners in de gemeente Midden-Groningen verbeteren.

kinderen die met verrekijker vogels spotten