Subsidie voor evenementen

Algemeen

Geld ontvangen voor het organiseren van evenementen

Grote terugkerende evenementen

Organiseert u een groot, terugkerend en beeldbepalend evenement in de provincie Groningen met minimaal 3000 bezoekers en landelijke uitstraling? Is uw evenement specifiek en herkenbaar voor onze provincie. En draagt het bij aan de promotionele waarde en het imago van Groningen? Dan kunt u wellicht geld ontvangen van de provincie Groningen. Ga hiervoor naar de webpagina grote terugkerende evenementen.

Evenementen en arrangementen

Organiseert u een evenement in de provincie Groningen dat past bij het DNA van Groningen (ruimte, pioniersgeest en karakter)? Werkt u tijdens het evenement samen met lokale (toeristische) ondernemers en organisaties? Kan het bezoekers verleiden om langer te blijven, meer te besteden en vaker terug te komen?

Dan kunt misschien geld ontvangen(subsidie) van de provincie Groningen. Ook voor aanvullende activiteiten of arrangementen naast een evenement. Zoals toeristische arrangementen of de inzet van lokale ondernemers, kunt u subsidie aanvragen bij de provincie Groningen. Ga hiervoor naar de webpagina evenementen en arrangementen.

Subsidie uit het leefbaarheidsfonds

Wij hebben een leefbaarheidsfonds voor activiteiten die de leefbaarheid in de gemeente vergroten. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de grootte van uw activiteit en is maximaal € 2.000. U kunt deze subsidie naast de provinciale subsidie aanvragen. Kijk voor meer informatie op: https://www.midden-groningen.nl/leefbaarheidsfonds.

Hebt u nog vragen?

Neem contact op met het subsidieteam van de provincie Groningen via: