Word jij volgend schooljaar kinderburgemeester of kinderraadslid?

Zit je volgend schooljaar in groep 8 op een basisschool in Midden-Groningen? Dan kun jij de nieuwe kinderburgemeester worden! Je helpt dan de volwassen burgemeester en mag ook zelf aan de slag met bijvoorbeeld een toespraak. Ook ben je voorzitter van de ‘Raad van de Toekomst’. Hieronder lees je meer over de vorige en huidige kinderburgemeester.

Hoe kun je je kandidaat stellen?

Stuur op zijn laatst maandag 10 juni een filmpje van jezelf naar griffie@midden-groningen.nl. Laat ons weten wie je bent, wat je hobby’s zijn en waarom je graag kinderburgemeester wilt worden. De burgemeester en een paar raadsleden kiezen daarna wie de nieuwe kinderburgemeester wordt. Dit maken we voor de zomervakantie bekend.

Er is natuurlijk maar één kinderburgemeester. Mocht jij niet gekozen worden, maar wil je wel graag lid worden van de Raad van de Toekomst? Laat dat dan ook vast weten door je op te geven. Hieronder krijg je daarover meer uitleg.

Wil jij lid worden van de Raad van de Toekomst?

Geef jij kinderen in Midden-Groningen een stem? Voor komend schooljaar zijn we op zoek naar nieuwe leden van de ‘Raad van de Toekomst’. Kinderen zijn de toekomst. Daarom wil de gemeenteraad graag dat kinderen meedenken over onderwerpen als sporten, spelen en veiligheid. Heel belangrijk dus!

Je kunt je aanmelden voor de Raad van de Toekomst als je komend schooljaar in groep 8 zit op een basisschool in Midden-Groningen. Er is ongeveer elke twee maanden een bijeenkomst na schooltijd. Daarnaast organiseren we leuke en interessante andere activiteiten. 

Aanmelden als lid van de Raad van de Toekomst kan via deze link. Er is eigenlijk plek voor één leerling per school. Als niet elke school meedoet is er meer plek. Meld je dus vooral aan! Voor de zomervakantie krijg je bericht of je in de Raad van de Toekomst komt.

Word jij volgend schooljaar kinderburgemeester of kinderraadslid?