Nieuwe subsidies goedkopere groene daken, regentonnen en afkoppelen hemelwatertoevoer

Inwoners en bedrijven in Midden-Groningen kunnen subsidie aanvragen voor het aanleggen van een groen dak, het afkoppelen van riolering als het gaat om hemelwater en voor het kopen van een regenton.

Door de verandering van het klimaat is er steeds meer wateroverlast. Door periodes van extreme regenval of extreme droogte in periodes met weinig regen. Maatregelen als het aanleggen van een groen dak, het afkoppelen van riolering voor hemelwater en een regenton, helpen de gevolgen daarvan tegen te gaan. Daarom stelt de gemeente deze subsidies beschikbaar. 

U kunt €30 euro subsidie aanvragen als u een regenton koopt. Bij het aanleggen van een groen dak kunt u €20 subsidie per vierkante meter krijgen. En voor het afkoppelen van hemelwatertoevoer is de subsidie tussen de €2,00 en €2,67 per vierkante meter. 

Meer informatie en subsidie aanvragen

U kunt de subsidie aanvragen via www.midden-groningen.nl/subsidies. Daar vindt u ook meer informatie onder de kopjes subsidie groene daken, subsidie aanschaf regenton en subsidie afkoppelen hemelwaterafvoer.